Україна запускає пряме авіасполучення з країною, де лікують за передоплатою і варто уникати кочівників

"Коментарі" дізналися скільки коштуватимуть квитки на перші прямі рейси 13-14 липня з Кувейту до Києва і назад

13 липня запускається новий авіарейс Ель-Кувейт (Держава Кувейт) – Київ. Про це вчора повідомив заступник міністра закордонних справ України (МЗСУ) Дмитро Сенік. Причому вперше за багато років подолати відстань між країнами можна буде прямим авіаперельотом.

"Активізація ділових контактів та збільшення кількості іноземних туристів в Україні – серед пріоритетів української дипломатії на економічному напрямі" - зазначив заступник. Також Дмитро Сенік висловив сподівання, що невдовзі "після послаблення карантинних обмежень у Кувейті, українські туристи також зможуть відвідати цю чудову країну".

Наразі до Кувейту з України можна було дістатися тільки з пересадками. Перельоти виконують українські, турецькі та кувейтські авіакомпанії. Вартість авіаподорожі на сервісах замовлення авіаквитків складає на липень-серпень від 8 до 19 тисяч гривень, в основному в економ-варіанті. Час подорожі, разом з пересадками - від 8 до 25 годин.

Перший прямий рейс з Кувейту до Києва, судячи з даних сервісу відбудеться з Близького Сходу, час льоту - 4 години 10 хвилин. Ціна - 11,6 тисяч гривень (економ-варіант). Літак прибуватиме в Київ о 2 годині ночі, зворотній виліт - через 2,5 години, причому вартість квитка на 1 людину заявлена в 14,9 тис. грн. В Кувейті борт приземлятиметься о 8.15. Виконувати прямі рейси буде авіакомпанія "Jazeera Airways".

Як повідомили у МЗС України, рейси цієї авіакомпанії відбуватимуться двічі на тиждень. З Кувейту до Києва літаки прямуватимуть у вівторок та п'ятницю. А з Києва до Кувейту – у середу та суботу. Використовуватися, судячи з сервісів, буде аеропорт "Жуляни".

У Міністерстві порадили перевіряти умови в‘їзду до Кувейту на сайті МЗС України: tripadvisor.mfa.gov.ua.

Ця близькосхідна країна в 1990 році була окупована війська іракського диктатору Саддама Хуйсейна. Зараз, МЗС відзначає що рівень безпеки в країні залишається досить високим, як і рівень економічного розвитку цієї нафтової держави. Але радить уникати скупчення людей, не відвідувати місця проживання бедуїнів, не спілкуватися першим з ісламськими жінками. "Бажано уникати такі райони, де мешкають репатріанти, або особи з правом проживання (бідуни), зокрема Джахра, на півночі країни, Фарванія", - рекомендують у МЗС.

З цікавинок - у Міністерстві попереджають, що отримувати медичні послуги можна тільки в 2 приватних лікарнях, причому українці мають бути готові до того, що персонал вимагатиме попередньої оплати будь-яких послуг! Також, як і в більшості країн Перської затоки заборонений ввіз будь-яких товарів з Ізраілю, алкоголю, порнографії, а жінкам треба дотримуватися мусульманського дрес-коду.

"Коментарі" вже повідомляли, як Україна хотіла скасувати ПДВ на внутрішні авіаперевезення.