В Україні "паломництво" арабських туристів - їдуть цілими сім'ями

Як і чому арабські туристи полюбили Україну

Якщо раніше арабських туристів українці могли побачити в основному на європейських курортах або ж в Єгипті, то в цьому році відзначається небачений наплив туристів із Саудівської Аравії, ОАЕ, Кувейту, Оману, Бахрейну у нас в Україні. Причому туристи приїжджають великими сім'ями з батьками і дітьми, гуляють вулицями міст України, радіють клімату і зелені. В Україні немає такої спеки, як в арабських країнах. Як передає портал "Коментарі", про це розповіла BBC News Україна голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

Держприкордонслужба України підтверджує суттєве збільшення напливу туристів із арабських країн. Таких за перші 6 місяців нинішнього року нарахували 17 тисяч осіб, що в десятки разів більше, ніж в попередні роки.

Спостереженнями за тим, як поводяться арабські туристи поділилася заступник директора прем'єр-готелю "Дністер" Олександра Гагаріна. Вона зазначила, дуже цікаво спостерігати за поведінкою арабських гостей. Для них все в Україні здається новим, раніше небаченим. Перше, що найбільше кидається в очі - це те, як туристи з арабських країн радіють дощу, вони сміються, знімають зливу на телефони. Зазначимо, арабські гості не тільки облюбували для прогулянок такі міста-мільйонники України, як Київ, Львів, Дніпро, їх також багато на популярному курорті Буковель. Там фіксують масовий наплив туристів із Саудівської Аравії. Наплив настільки великий, що в деякі ресторани вже подбали про те, щоб перевести меню на арабську мову.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Індії туристи потрапили під сильний каменепад : є загиблі.