Головна Статті Подорожі 2023 Оренда житла: 10 найдорожчих міст світу
commentss Cтатті Всі новини

Оренда житла: 10 найдорожчих міст світу

Найдорожчим у світі містом за крітерієм оренди нерухомості є Монако

4 грудня 2023, 00:25 comments1608
Поділіться публікацією:

Переїзд до іншого міста світу для навчання або роботи — це набуття іншого досвіду. Кухню міста, включаючи місцеві страви та напої, його історичні місця, архітектуру, музеї, торгові центри та багато іншого — все це варто дослідити не поспішаючи. Однак, щоб добре пройнятися атмосферою вибраного міста, потрібно в ньому винайняти помешкання.

Оренда житла: 10 найдорожчих міст світу

Монако - місто, де найвища оренда (фото з відкритих джерел)

Пропонуємо вашій увазі 10 міст світу з найдорожчим орендованим житлом. Маючи інформацію про вартість проживання у кожному з міст, ви зможете спланувати свої витрати, пам'ятаючи при цьому про масштаби кожного з них.

Середня вартість місячної оренди квартири з однією спальнею

1. Монако $3,500

2. Нью-Йорк США $3,144

3. Женева Швейцарія $2,011

4. Цюріх Швейцарія $1 993

5. Гонконг Китай $1,955

6. Тель-Авів Ізраїль $1 442

7. Базель Швейцарія $1 326

8.  Лондон Великобританія $1234

9. Берн Швейцарія $1 120

10. Токіо Японія $859

Монако

Зазвичай, у місті розваг та відпочинку, оренда нерухомості передбачає подобову оплату, так як розрахована на туристів, які приїжджають сюди на декілька днів. Втім, утримуючи першість серед найдорожчих міст світу, в Монако вартість місячної оренди житла також займає одне з перших місць у світі  — тут можна винайняти квартиру з  однією спальнею в середньому за $3500.

Нью-Йорк

Нью-Йорк — єдине північноамериканське місто, яке потрапило до рейтингу найдорожчих міст світу. Одне з найпопулярніших міст світу, Нью-Йорк, як відомо, втілює мрії та прагнення мільйонів людей. Тут є безліч розваг, і місто ніколи не змусить нудьгувати. Його серце — Мангеттен, густонаселений район, який є одним з головних світових культурних, фінансових та комерційних центрів. Безперечно, жити в Нью-Йорку надзвичайно дорого.

Середні ціни на оренду житла за останні 2 роки злетіли до небес: однорічна оренда зросла на 3,25%, а дворічна — на 5% і більше, що є найстрімкішим піком за майже десятиліття. Щоб зняти невелике помешкання у Нью-Йорку потрібно зараз викласти більше $3000.

Женева

Відома своїм найбільшим у світі фонтаном Jet d'Eau, Женева є одним з найбільш інтернаціональних міст світу, оскільки близько 40% людей, що живуть тут, не мають швейцарського паспорта. У місті є безліч розкішних кафе і торгових центрів, де шопінг може тривати кілька днів. Постійний комфорт та елегантність, які пропонує місто, спонукають людей переїжджати до Женеви, навіть незважаючи на те, що це одне з найдорожчих міст світу.

Пишність цього міста також коштує так само дорого: щомісячні витрати на одну особу становлять в середньому $3,500 і включають житло (лише оренда квартири з однією спальнею обійдеться біля $2000) транспорт та харчування. Незважаючи на високу вартість життя, Женева є прекрасним містом, і люди часто обирають іммігрувати до нього.

Цюріх

Абсолютно розкішне місто, Цюріх розташований на північному кінці Цюріхського озера і виглядає як королівська резиденція. Воно славиться своїми набережними еспланадами, вишуканими шоколадними виробами, елітними торговими центрами, вишуканими ресторанами та багатьом іншим. Безперечно, Цюріх входить до списку найдорожчих міст світу. Це також найбільш екстравагантне швейцарське місто для оренди житла: середня вартість помешкання з однією спальнею становить близько $2000. Однак, щоб збалансувати витрати, тут заробітна плата також досить висока, а місто гостинне для туристів та іммігрантів.

Гонконг

Гонконг стабільно входить до числа найдорожчих міст світу через дорожнечу ринку житла. Це пов'язано з перенаселеністю міста і дефіцитом землі, що збільшує конкурентний попит і, відповідно, ціни. Земля під забудову перебуває під контролем уряду і перепродається за надзвичайно високими цінами, що робить ринок житла безжальним. Щоб зняти невелику квартиру у цьому мегаполісі потрібно заплатити в середньому за місяць $1995.

Але не лише це, а й нічне життя, численні ринки та визначні пам'ятки є одними з дивовижних стимулів, які може запропонувати місто, і які роблять його чудовим місцем для життя. Гонконг приваблює одних з найбагатших і найуспішніших бізнесменів та експатріантів у світі.

Тель-Авів

Тель-Авів — найбільше місто Ізраїлю, популярне в усьому світі як різноманітне і дружнє до туристів місце. Тут є всесвітньо відомі ресторани, захоплююче нічне життя, незаймані пляжі та багато іншого. Безсумнівно, місто також є одним з найбажаніших місць для людей, які хочуть переїхати. Однак для цього потрібно мати чималі кошти, оскільки середня місячна оренда однокімнатної квартири становить $1 725. Ринок нерухомості в Тель-Авіві надзвичайно конкурентний, що призводить до захмарних цін. 

Базель

Найстаріше університетське місто Швейцарії, Базель, розташоване вздовж берегів річки Рейн. З найжвавішою мистецькою сценою, тут щороку в червні проходить найбільший у світі мистецький ярмарок. Історичні будівлі та прекрасна архітектура роблять Базель справді чудовим містом для життя. Це переважно зелене місто, в якому цілий рік проводяться різноманітні події, заходи, спортивні змагання та розважальні ігри. Однак, елегантність життя тут коштує дорого. Середня вартість житла становить близько $ 1300.

Лондон

Лондон, столиця Великобританії, не тільки приваблює мільйони туристів зі всього світу своїми пам’ятками, аде є діловою столицею усього світу, що також впливає на такий показник, як вартість оренди житла у місті.

Наразі, англійський мегаполіс продовжує залишатися одним з найдорожчих міст у світі, де щоб зняти однокімнатне помешкання, потрібно викласти в середньому $1200.

Берн

Берн, столиця Швейцарії, — ще одне швейцарське місто, яке домінує у списку найдорожчих міст світу. Воно популярне своєю середньовічною архітектурою, фонтанами, багатою історією, а також тим, що є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Хоча Берн не такий дорогий, як інші швейцарські міста, такі як Женева та Цюріх, проживання на одну особу тут коштує в середньому обійдеться в $1100. Незважаючи на те, що це місто випромінює атмосферу затишного маленького містечка, хороший вибір житла як у самому місті, так і в його околицях, все одно буде недешевим.

Токіо

Токіо, столиця Японії, поєднує в собі ультрасучасне і традиційне, від неонових хмарочосів до історичних храмів. Країна відома своїми передовими досягненнями в галузі науки і технологій. Як процвітаюче азійське місто, в якому проживають мільйони людей, Токіо неодмінно потрапляє до списку 10 найдорожчих міст світу з року в рік. Найбільше грошей мешканці витрачають на захмарні ціни на оренду житла (близько $860 тільки за скромну квартиру), на другому місці — володіння автомобілем, на третьому — транспортні витрати та витрати на поїздки на роботу і назад.

Хоча вартість проживання в перерахованих вище містах досить висока, зрештою, вона залежить від людини та її способу життя. Якщо витрати компенсуються доходами і відповідають рівню життя обраного міста, тоді рішення про переїзд туди варто прийняти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Andrii

26 грудня 2023, 23:53

https://kvartiri.com.ua/orenda-kvartiri/uzhgorod/


Новини