Головна Новини Подорожі 2021 Слідом за Францією: яка європейська країна теж відкривається для туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Слідом за Францією: яка європейська країна теж відкривається для туристів

Щоб потрапити на територію Іспанії, слід бути вакцинованим від коронавірусу

7 червня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

З приходом літа почалася і пора традиційних теплих відпусток. Більшість країн світу все ще знаходяться на адаптивному карантині, але деякі вже приготувалися до прийому іноземних туристів. Як повідомляє "ТСН", вже із понеділка, 7 червня, українці можуть планувати подорожі до Іспанії.

Слідом за Францією: яка європейська країна теж відкривається для туристів

Іспанія почала приймати туристів із 7 червня. Фото: Haberler.com

Слід зауважити, що існує кілька обов'язкових моментів, яких слід дотримуватися вітчизняним "відпусткникам".

По-перше, перетнути іспанський кордон вам вдасться лише за наявності документів, котрі підтверджують повну вакцинацію від COVID-19. Це означає, що людина повинна отримати обидві дози протиковідного препарату. При цьому останнє щеплення має бути зроблене мінімум за 14 днів до початку поїздки — щоб організм завершив "освоєння" вакцини.

У такому випадку, як обіцяє іспанська влада, туристам не доведеться проходити ніяких додаткових перевірочних етапів.

По-друге, є нюанс щодо походження самої вакцини, яку людина використовувала під час щеплення. Іспанія радо прийме мандрівників, яким вводився препарат, схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Також "добро" отримають туристи, які отримали вакцину, котра пройшла "відбір" Європейського регулятора.

Українцям слід звернути увагу, що до списку таких препаратів, доступних в наших країні, входять AstraZeneca (SKBio або Covishield), Pfizer і CoronaVac.

Відзначимо, що в Іспанії будують достатньо обнадійливі плани на майбутній курортний сезон. За попередніми розрахунками влади, країну планують відвідати близько 45 мільйонів відпочиваючих.

Це не перша європейська країна, яка цього тижня дозволить в'їзд іноземних громадян. Як уже повідомляли "Коментарі", вже 9 червня з'явиться можливість подорожувати до Франції. Які правила будуть діяти конкретно для українців, котрі обрали такий маршрут, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, з якою країною українська влада узгодила відміну спеціальних віз для відвідування. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини