Головна Новини Подорожі 2022 Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму "Володар перснів" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму "Володар перснів" (ФОТО)

Шанувальники творчості Дж. Р. Толкіна можуть побувати в будинках хобітів і насолодитися обідом у знаменитому пабі "Зелений дракон".

13 грудня 2022, 00:15 comments1031
Поділіться публікацією:

Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму "Володар перснів" (ФОТО)

Хоббітон/ Фото з відкритих джерел

У далекому 1999 культовий режисер Пітер Джексон вирішив взятися за екранізацію серії найвідоміших творів Дж. Р. Толкіна — класичного епічного фентезі "Володар перснів".

Джексон вирішив не вдаватися до бутафорії і почав шукати мальовниче місце, де він з командою зміг би звести реальне поселення хоббітів з будинками-норами, дорогами, мостами, млином, ставком та рясною рослинністю.

Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму ”Володар перснів” (ФОТО) - фото 2

Таке місце режисер знайшов у Новій Зеландії (Північний Острів). Тут він побачив неймовірно красиву овечу ферму, власники якої з радістю продали кіноділам свою ділянку.

Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму ”Володар перснів” (ФОТО) - фото 3

У ході капітального будівництва, яке тривало практично рік, було зведено унікальне село, яке зветься Хоббітон. Загалом спорудили 37 будиночків-землянок, які художньо оздобили елементами із пластику та дерева. Також збудували 1,5 кілометра дороги, гарний кам'яний міст та млин.

Ландшафтні дизайнери також попрацювали на славу — ними було висаджено живі барбарисові огорожі, облаштовано маленькі городи та сади біля нір, встановлені мініатюрні паркани, розбиті газони та квітники.

Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму ”Володар перснів” (ФОТО) - фото 4

Нора Більбо Беггінса, за книжками, знаходилася під старим розлогим дубом, проте такого дерева на ділянці не було. Тоді Джексон вирішив встановити синтетичний дуб із оптоволокна для створення достовірної картинки.

Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму ”Володар перснів” (ФОТО) - фото 5

Після закінчення зйомок трилогії масштабні декорації були занедбані: нори почали руйнуватися, рослинність зникла, а територію захопили вівці.

Відроджувати це унікальне місце почали лише 2012 року, коли було вирішено знімати початок історії кільця Всевладдя за твором "Хоббіт чи туди й назад".

Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму ”Володар перснів” (ФОТО) - фото 6

Для цього в долині відновили нори, що збереглися, і заново їх облаштували. Також було збудовано нове житло хобітів, знову вирощено всю культурну рослинність та відбудовано паб "Зелений дракон".

Після завершення зйомок було вирішено створити на території Хобітона справжній екскурсійний атракціон та запрошувати сюди всіх охочих. Сьогодні тут здебільшого працюють місцеві фермери, які підтримують у селищі хобітів порядок, підгортають декоративні садки та городи, косять траву, прикрашають територію для проведення різноманітних свят.

Відвідати атмосферну локацію може кожен – для цього необхідно лише дістатися Нової Зеландії та замовити спеціальну екскурсію з найближчого міста Матамата або Окленда. Коштує відвідування Хоббітона близько 2000 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у США після урагану на пляжі виявили таємничий об'єкт (ФОТОФАКТ). Люди, які все життя прожили в цій місцевості, навіть не здогадувалися, що під шаром піску прихований загадковий об'єкт.

Читайте також: У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО). Вчені провели всебічний аналіз структури скелета вимерлої рептилії і дійшли приголомшливих висновків.


Усі охочі можуть побувати у будинках хобітів із фільму ”Володар перснів” (ФОТО) - фото 7



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини