Головна Новини Подорожі 2023 Венеція змінює правила для туристів: які нові обмеження чекають на мандрівників
commentss НОВИНИ Всі новини

Венеція змінює правила для туристів: які нові обмеження чекають на мандрівників

Венеція вводить нові обмеження для туристів, які хочуть потрапити в італійське місто.

31 грудня 2023, 12:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Популярне туристичне місто Венеція вводить нові обмеження для туристів, які спрямовані на зменшення тиску від масового туризму до відомої локації в Італії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

Венеція змінює правила для туристів: які нові обмеження чекають на мандрівників

Венеція змінює правила для туристів. Фото з відкритих джерел

Зміни у правилах стосуватимуться двох основних напрямків. Перший – це зменшення кількості осіб в групах до 25, що відповідає половині місткості типового для Італії туристичного автобуса. Друга зміна стосуватиметься заборони на використання гучномовців, які за словами міської влади Венеції "можуть спричинити плутанину та заворушення".

Представниця мерії Венеції Елізабетта Пеше, яка відповідальна за безпеку, розповіла, що нові заходи спрямовані на поліпшення пересування груп через історичний центр Венеції, а також через популярні серед туристів острови Мурано, Бурано і Торчелло. Нові правила було оголошено 30 грудня, однак чинності вони набирають з червня 20224 року.

Зазначимо, що це не перші зміни для туристів у Венеції. Раніше у туристичному місті оголосили про новий збір для одноденних мандрівників. Він буде діяти у 29 найбільш популярних для туристів днів у Венеції з квітня по липень. Вартість збору становитиме 5 євро. Також Венеція обмежила прибуття великих круїзних лайнерів на свою територію.

Агенція ООН з питань культури повідомила, що одним з головних факторів впливу на Венецію в останні роки виявився туризм. Через цей чинник туристичне місто двічі пропонувалось внести до списку об'єктів спадщини ЮНЕСКО, що перебувають під загрозою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянам не раді у популярній країні.

Також "Коментарі" писали, що мандрівники назвали найгірші країни, які відвідували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://apnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини